Treballs Fi de Carrera (Sense assignar)
-
Transmissió de proves mèdiques en temps real amb WebRTC i HTML5
Desenvolupament d’una aplicació web de telemedicina que permeti transmetre proves mèdiques audiovisuals en temps real amb tecnologia WebRTC i HTML5. El flux audiovisual serà generat per un dispositiu mèdic (p.ex. ecògraf) que es connectarà a un PC estàndard mitjançant un port USB o similar.
Descripció del problema:
Cada vegada més s'estan implantant solucions de telemedicina que permeten que els usuaris dels sistemes de salut rebin una millor i més eficient assistència mèdica. En aquest cas, el fet de poder compartir de forma remota proves diagnòtiques en temps real obre un ampli ventall de possibilitats tant per als pacients com per als professionals mèdics. Aquest tipus de solució permet que els professionals mèdics treballin amb equips professionalitzats i que tinguin accés a experts de centres de referència al seu abast per arribar a fer un diagnòstic en comú. D'altra banda, aquest tipus de solucions facilita la transmissió de coneixement i formació de professionals de salut per part d'altres amb més experiència que els guien durant el procés diagnòstic. D'altra banda millora l'eficiència del sistema reduint duplicitat en el nombre de proves diagnòstiques d'aquells pacients que han de ser transferits a altres centres. Des del punt de vista del pacient, es redueixen el nombre i magnitud dels desplaçaments que han de fer i s'ofereix un millor servei gràcies al seguiment per part de més d'un professional.
Existeixen en el mercat algunes solucions basades en dispositius hardware que permeten oferir aquest tipus de solucions amb un elevat cost. Darrerament, el desenvolupament de WebRTC i HTML5 permeten desenvolupar directament sobre el navegador de PCs i tauletes estàndard aplicacions per a la transmissió en temps real de fluxos de vídeo i àudio.
L’objectiu d’aquest projecte seria desenvolupar una aplicació de telemedicina destinada a transmetre proves mèdiques com ecografies en temps real amb tecnologia WebRTC i HTML5. El flux audiovisual procedirà d'un dispositiu mèdic (p.ex. ecògraf) que es connectarà a un PC estàndard mitjançant un port USB o similar. El flux audiovisual es transmetrà mitjançant WebRTC a un equip remot (PC o tauleta) que podrà visualitzar-lo i interactuar per videoconferència amb el professional que està realitzant la prova diagnòstica.
Estat: Sense assignar (10/2013)
Estudi: EINF, ETIS, ETIG
Direcció: Víctor Torres -
Aplicació call centre per videoconferència
Desenvolupament d’una aplicació per a PC que permeti la recepció de videotrucades d’usuaris i la seva redirecció a un tercer.
Descripció del problema:
Les eines de videoconferència actuals permeten l’establiment de videotrucades entre dues o més persones. Tanmateix, no ofereixen la possibilitat d’implementar centres d’atenció integrats que permetin que una videotrucada sigui atesa per una persona que actua de filtre i que la redirigeix a una altra persona que serà qui finalment l’atendrà.
Aquest mode de funcionament resulta útil tant per a centres d’atenció ciutadana com per a centres d’atenció mèdica, on la persona que actua de filtre decideix qui és més convenient que atengui la videotrucada rebuda.
L’objectiu d’aquest projecte seria desenvolupar una aplicació basada en Adobe Flash i el servidor Red5 que ofereixi una interfícies molt senzilla per a l’atenció i redirecció de les videotrucades a un tercer. En el moment en què es redirigeixin les videotrucades, aquestes quedaran en cua d’espera, a l’espera de ser ateses per part de l’operador o professional seleccionat.
Estat: Sense assignar (10/2012)
Estudi: EINF, ETIS, ETIG
Direcció: Víctor Torres -
App videoconferència per a monitorització connectada a xarxes socials
Desenvolupament d’una aplicació de videoconferència per a dispositius Android i iOS que permeti obrir el flux de vídeo d’un usuari en cas que aquest no respongui. L’aplicació anirà vinculada a xarxes socials (p.e. Facebook), d’on es podran extreure els contactes de l’usuari i que es faran servir per a determinar quins contactes podran obrir el flux de vídeo.
Descripció del problema:
Existeix un gran col·lectiu de persones amb necessitats socials que reben serveis públics prestats pels Ajuntaments o Diputacions corresponents o bé per empreses privades amb l’objectiu de monitoritzar-ne el seu estat i detectar possibles problemes com desorientacions, caigudes, etc.
L’objectiu d’aquest projecte seria desenvolupar una aplicació destinada a dispositius mòbils de tipus Smartphone i Tablet que permeti establir videoconferències amb l’usuari. La particularitat en aquest cas seria que l’aplicació estaria funcionant de forma latent al dispositiu de l’usuari, permetent que rebés trucades del seu cuidador, familiars, etc. iI que el flux de vídeo i àudio podria ser iniciat automàticament per part de qui fa la trucada. Aquesta funcionalitat, que no està disponible a les eines de videoconferència actuals, requeriria d’un consentiment previ per part de l’usuari i també d’una estricta gestió dels usuaris que hi poden tenir accés. Es planteja que l’aplicació es pugui integrar amb xarxes socials per a obtenir la llista de contactes de l’usuari, i d’aquests, poder determinar quins són els que tindran permís.
Estat: Sense assignar (10/2012)
Estudi: EINF, ETIS, ETIG
Direcció: Víctor Torres -
Creación de modelos de lenguaje para el reconocimiento de voz en español en la Batería de Evaluación de la Dislexia en Adultos (BEDA)
Objetivo:
Crear modelos de lenguaje para el reconocimiento de voz requeridos en algunas de las tareas de evaluación de BEDA, analizando y reutilizando modelos y software de reconocimiento de voz ya existente.
Plan de trabajo:
1) Análisis del estado del arte:
Revisar y leer publicaciones científicas sobre sistemas de reconocimiento de voz, específicamente sobre el conjunto de herramientas de Sphinx, que son un conjunto de herramientas para la creación de modelos de lenguaje.2) Diseño:
Revisar la aplicación de reconocimiento de voz implementada actualmente para BEDA, la cual presenta un primer alcance para el reconocimiento de voz en dos tareas de evaluación.
Proponer como mejorar estos modelos de lenguaje para lograr disminuir la tasa de error actual y una detección de la voz más precisa.
Diseñar los nuevos modelos de lenguaje para BEDA, identificando cada uno de los elementos que componen un reconocimiento de voz más preciso.3) Implementación e integración
Compilar un corpus de entrenamiento específico (proveído por el tutor responsable) para las tareas de BEDA que requieren reconocimiento de voz.
Implementar los modelos de lenguaje para BEDA sobre el corpus de entrenamiento previamente definido.
Implementar la interfaz de comunicación de estos modelos de lenguaje con BEDA. Esta interfaz se realiza a partir de código fuente ya existente desarrollado con el lenguaje de programación Java.4) Pruebas
Evaluar los modelos de lenguaje creados utilizando la herramienta Sphinx.
Realizar diferentes pruebas de funcionalidad y accesibilidad de los modelos de lenguaje implementados en BEDA.5) Publicación del trabajo
Redactar en conjunto con el tutor responsable una comunicación científica sobre el trabajo realizado y las pruebas obtenidas en un congreso o revista relacionado con el área de investigación de sistemas de reconocimiento de voz ó interfaces de interacción multimodal.Estat: Sense assignar (04/2012)
Estudi: ETIS, ETIG, EINF, Master IIA
Direcció: Carolina Mejía / Ramón Fabregat